Okładka numeru 1'2015

    W numerze 1/2015 m.in.:

  • Nowelizacja Prawa Zamówień Publicznych
    – wprowadzone zmiany i komentarze branży
  • Bezprzewodowe systemy alarmowe (1)
  • Temat numeru:
    Termowizja
    – technologia dostępna dla każdego
    – przegląd kamer termowizyjnych
  • Przeszkody na suficie a czas zadziałania pożarowej czujki dymu
  • Wydanie specjalne
    - Systemy bezpieczeństwa, automatyka budynkowa

Produkty numeru
str. 6

ZAMÓWIENIA PUBLICZNE

Co nowego w przetargach? Nowelizacja Prawa Zamówień Publicznych
Andrzej Popielski

str. 8

SYGNALIZACJA WŁAMANIA I NAPADU

Enforcer – bezprzewodowy dwukierunkowy system alarmowy Pyronix
Pyronix
str. 16
2015 rokiem nowości Satel
Satel
str. 18

STREFA INSTALATORA

Systemy alarmowe dla instalatorów.
Cz. 11. Postęp technologiczny w systemach bezprzewodowych

Artur Stępowski

str. 20

Exta Free Controller. Od automatyki budynkowej
do inteligentnego systemu bezprzewodowego sterowania

Dipol


str. 22

FORUM

Druga propozycja MSW dla systemów CCTV. Cz. 2. Uwagi użytkowników
Paweł Wittich

str. 24

TELEWIZJA DOZOROWA

PoEzja zasilania – przegląd dostępnych technologii PoE (2)
Tomasz Żuk
str. 28
Technologia HDCVI. Porozumienie licencyjne Dahua i Exar
Dahua
str. 32
Termowizja na wyciągnięcie ręki
Jakub Sobek
str. 33

Przegląd kamer termowizyjnych


str. 36

SYGNALIZACJA POŻAROWA

Wpływ przeszkód na suficie na czas dotarcia dymu
do czujek pożarowych

Waldemar Wnęk, Sylwia Boroń
str. 40
Ochrona pożarowa w obiekcie zabytkowym
D+H Polska
str. 45
Zasilacze buforowe do systemów ppoż. Seria EN54 RED POWER
Cz. 3. Obwód zasilania rezerwowego

Pulsar
str. 46

SERWIS INFORMACYJNY

Czy biznes branży ochrony jest bezpieczny?
Edmund Basałyga
str. 48

Karty wyrobów

str. 53

Skorowidz Firm Krajowych

str. 55
 
POLECAMY!

Bezpłatnie

Polish (Poland)

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Wiecej informacji o cookies i sposobach ich usuniecia mozna znalezc w naszej polityce prywatnosci.

Akceptuje cookies z tej strony.